вторник, 24 май 2011 г.

Навици

Здравейте нека разгледаме вредните навици при храненето които много малко хора знаят.
Всеки човек е заинтересован да бъде здрав,работоспособен и да живее до дълбока старост. Една от задължителните предпоставки за постигане на тази цел е рационалното хранене,най общото включва две основни изизсквания:
Първо: правилно да се съчетават количествата на основните съставки на храната-белтъчини,мазнини,въглехидрати,витамини и минерални соли,така,че да осигуряват хармонично развитие и работа на всички органи и системи на организма.
Второ: умерено хранене съобразно потребностите,спазване точен режим на хранене и ограничаване консумацията на готварска сол,рафинирана захар и мазнини от животински произход.
Двете изисквания са еднакво важни и взаимно свързани поради което да се пренебрегват едните изисквания спрямо другите е сериозна грешка.
За съжаление у нас голяма част от населението утвърди редица вредни навици по отношение на количеството храна необходимо за едно денонощие,навикът системно да се преяжда е формиран и утвърден както при жените така и при мъжете.
Друга важна част на рационалното хранене е спазването на правилен режим на хранене,който включва главно кратност и ритмичност в яденията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница